Введення формули "Роттердам+" не вплинуло на розмір тарифів на електроенергію для населення.

Про це повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк в інтерв'ю "НВ".

"Змушений розвіяти розхожий міф – що нібито через введення прозорого та логічного підходу визначення оптових цін на електроенергію зросли тарифи на електроенергію для населення. Тарифи для населення були затверджені раніше, ще в 2015 році, і вони не пов'язані з методикою визначення оптових цін", - заявив він.

Вовк також наголосив, що тарифи на електроенергію для населення на сьогодні одні з найнижчих серед розвинених країн світу і Європи.

Формула розрахунку Роттердам+ була прийнята в квітні 2016 року, згідно з нею вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою "вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", оператор мобільного зв'язку "Київстар" підвищує тарифи для контрактних абонентів з 1 вересня. Ціни виростуть від 30% до 50%, абонентів переведуть на нові тарифи автоматично.