На один з небагатьох українських храмів на Донбасі, Свято-Стрітенський собор у прифронтовій Костянтинівці, накинули оком московські попи і намагаються прибрати його до рук.

Проте місцева громада виступила проти такої експропріації, і зараз тривають судові баталії за святиню, передає "24 канал".

Люди не хочуть молитися під наглядом служителів Московського патріархату, бо добре на своїй шкурі відчули діяльність попів, які за часів окупації закликали прочан записуватися у так зване "ополченіє".

"Ми добре бачили, що в храмах були склади зброї, і тому громада чітко вирішила, що цей храм буде нести тільки світ і буде молитися за свою землю, за Україну", - наголосив настоятель Свято-Стрітенського собору УПЦ КП протоієрей Костянтин Кузнєцов.

Саме тому після деокупації вірячи проголосували за перехід до Київського патріархату, з чим ніяк не може змиритися протилежна сторона. Судові розгляди продовжуються, кілька з них дійшли до Вищого господарського суду. Там стали на бік Московського патріархату.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", священиків Української православної церкви Московського патріархату заборонили приймати в ряди капеланів, котрі служать у складі Національної гвардії.