Росія, прикриваючись своєю миролюбністю, готується до відкритої континентальної війні. Одним із доказів цього можуть бути російсько-білоруські навчання "Захід-2017".

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час щорічно звернення до Верховної Ради. Він зазначив, що головна загроза з боку Москви - військова. І на користь цього говорить безліч явних доказів.

Порошенко вказав на те, що немає жодної ознаки того, що Кремль відмовляється від агресії і готовий вивести свої війська з окупованого Донбасу і анексованого Криму.

"Як, наприклад, - російсько-білоруські навчання" Захід-2017 "... Хоча доречніше їх було б назвати" антизахід ". Природно, що саме тому, - а не з якихось інших причин, - ми і посилили контроль на всіх ділянках державного кордону ", - розповів президент.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Підсумком їх може стати створення нових ударних угруповань російських військ, які можуть вторгнутися в Україну. Кремль перекинув в Білорусь "сім тисяч платформ з солдатами і технікою". Порошенко додав, що немає впевненості в тому, що ця армія повернеться в Росію по завершенню навчань.

У 2014 році президент заявляв, що АТО не може і не буде тривати два-три місяці. Він обіцяв завершити операцію за лічені години. Але конфлікт на Донбасі триває вже третій рік поспіль. Порошенко виправдовує провал своєї обіцянки російської інтервенцією.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко анонсував референдум в Україні. На нього винесуть важливі для країни політичні питання.