З 2014 року на українського президента Петра Порошенка намагалися зробити кілька замахів.

Про це розповів начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей.

"Було кілька реальних спроб. Через кілька днів після інавгурації був небезпечний випадок, а саме спроба закласти вибуховий пристрій біля в'їзду в Адміністрацію президента. Саморобний вибуховий пристрій вчасно вилучили. Порушено кримінальну справу, ще розслідується", - сказав Гелетей.

За словами правоохоронця, сліди цієї вибухівки вели на Майдан. Крім того, часто напередодні появ президента в місцях знаходили зброю і вибухові пристрої.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Якщо знаходимо зброю або вибухонебезпечні предмети в місцях, де повинен бути президент, то це можна вважати свого роду підготовкою до замаху. Таких випадків останнім часом було досить багато", - сказав Гелетей.

Замах на Порошенка

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що син депутата Миколаївської міської ради вчинив замах на життя свого батька. Це сталося ще в кінці серпня. Депутат подзвонив в поліцію, заявивши, що знайшов невідомий пристрій у своїй машині Toyota Land Cruiser Prado. Він відвіз дитину в дитячий сад, а коли повернувся до авто з дружиною, почув хлопок, після якого послідував дим з-під покришки бензобака.