У Північній Америці виявили дивовижних мух-аквалангістів. Ці особливі комахи пірнали в лужне озеро і буквально виходили сухими з води. Біологи зацікавилися цим феноменом мух породи береговушек. Як повідомляють російські ЗМІ, уповільнена відеозйомка допомогла встановити, що мухи пірнають в луг, перебуваючи в спеціальній захисній бульбашці з повітря. Подальші дослідження показали, що така бульбашка утворюється завдяки особливій структурі щетини на тілі комах.

Щоб вивчити цей феномен фахівці провели дослідження і з'ясували, що перебувати в лужній воді мухи можуть завдяки бульбашки повітря, який роблять спеціальні щетинки, розташовані по всьому тілу комахи. Довгий час муха-береговушка привертала увагу вчених з-за того, що вона може відкладати яйця в лужній воді. Другою причиною для підвищеного інтересу стало те, що доросла комаха після пірнання у воду з'являється на суші майже повністю сухою.

Для свого експерименту біологи зняли на відео нирок мухи. Після розглянули запис в уповільненому режимі і з'ясували, що у комах на тілі розташовані волоски, які ростуть більш щільно, ніж у звичайних мух. Крім цього самі волоски вкриті щетинками, які відштовхують воду отелення комахи. Саме завдяки цим волоскам і щетинкам навколо тіла мухи-береговушки з'являється бульбашка повітря.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про нове застосування для галлюциногенних грибів