Нацбанк не отримував документально підтверджених відомостей про причетність "Фінбанку" до фінансування терористичних угруповань.

Про це повідомили у прес-службі НБУ, пише УНІАН.

"Наразі документально підтверджені відомості про причетність "Фінбанку" до фінансування терористичних угруповань, про що, зокрема, наголошувалося у публічній заяві нардепа Юрія Берези, в Нацбанку відсутні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фейкові банки привласнили близько трьох мільйонів гривень завдяки кредитам

Також регулятор запевнив, що у разі отримання документів, які б свідчили про протиправну діяльність "Фінбанку", НБУ розгляне питання про проведення позапланової перевірки банку, за результатами якої можливе застосування до банку адекватних заходів впливу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомлялося раніше, відповідно до публічної заяви Юрія Берези, за підсумками розслідування внутрішньої служби безпеки полку "Дніпро-1" встановлено, що "Фінбанк" бізнесмена Олександра Грановського пов'язаний з лідером терористичного угруповання "Оплот" Євгеном Жиліним. Той воює на боці так званої ДНР і продовжує фінансування цього угруповання на даний час.

Наприкінці березня цього року СБУ спільно з прокуратурою Харківської області виявила і ліквідувала канал фінансування терористичних організацій так званих "ДНР" і "ЛНР", організований лідером "Оплоту" Жиліним. Спільники Жиліна були затримані під час спроби переміщення грошей через державний кордон України до РФ, сам Жилін оголошений у розшук, слідство триває.

НБУ 20 травня оштрафував акціонера одеського "Фінбанку" Грановського, який у жовтні 2014 року уклав непублічну угоду з колишнім контролером банку Борисом Кауфманом та дістав контроль у розмірі 80% капіталу банку без отримання на це згоди регулятора.