Україна отримає протитанкові комплекси Javelin від США безкоштовно.

Як відомо,в кінці грудня США нарешті прийняли рішення щодо постачання летального озброєння в Україну. Зокрема, мова йде про протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" (Javelin).

Про те, коли можуть початися поставки, в якому обсязі, і чи можна буде застосовувати цю летальну зброю в зоні АТО, розповіла американський посол Марі Йованович.

"Дійсно в минулому році Адміністрація прийняла рішення про надання Україні додаткових оборонних можливостей. Поки що подробиць, як це буде зроблено, немає. У нас, як і в Україні, є певна процедура - для реалізації цих рішень ми повинні проінформувати Конгрес про те, як це буде зроблено. І тільки пройшовши цю процедуру, приступити до реалізації ", - заявила посол в інтерв'ю "РБК-Україна".

На уточнююче запитання, чи зможе Україна використовувати це летальне озброєння в зоні АТО, Йованович зазначила, що деталі щодо використання на даний момент опрацьовуються.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми працюємо не тільки в рамках нашого внутрішнього процесу з Конгресом, але і в ході переговорів і координації з урядом України. Однак, ще раз підкреслю, що мова йде саме про оборонне озброєння", - зазначила вона.

Посол США також уточнила, що мова йде саме про постачання від американського уряду, а не від окремих виробників озброєння.

"Зараз ми говоримо про оборонну допомогу, яка надається Україні від уряду Сполучених Штатів. Комерційні контракти і комерційні продажі - це зовсім інше питання", - резюмувала вона.

Йованович підкреслила, що Україна отримає озброєння абсолютно безкоштовно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кремль накрило істерикою через передачу американської летальної зброї Україні.