Кабінет міністрів України підвищив розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПЛ).

Відповідне рішення прийняте на засіданні уряду 17 січня.

Зокрема, з 1 січня 2018 року збільшується розмір грошової допомоги сім'ям, які отримують пенсії, у складі яких є діти. На кожну дитину виділяється 1000 грн у місяць (було - 884 грн).

Для всіх сімей-переселенців, без винятку, передбачено збільшення загальної суми грошової допомоги від 2400 грн до 3000 грн на місяць, а також до 5000 грн - для багатодітних сімей.

"Це вже другий документ, який передбачає збільшення розміру відповідних виплат у рамках бюджетних асигнувань, які були розраховані Міністерством соціальної політики", - повідомив міністр соцполітики Андрій Рева.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Субсидія зможе бути призначена внутрішньо переміщеним особам на підставі декларування всіх членів сім'ї, яким необхідна субсидія. Тобто, без реєстрації та договору оренди житлового приміщення", - зазначив міністр.

Чи будуть збільшувати виплати на дітей?

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у США вимагають згадати про українських пенсіонерів.