Політичний експерт Тарас Чорновіл упевнений, що Україна зайняла важливе місце при формуванні зовнішньополітичного порядку денного США.

Свої погляди на проблеми Чорновіл написав в Facebook.

"Я не пам'ятаю не тільки такої інтенсивності, але і будь-яких контактів з перших днів між нашими президентами і американськими лідерами. Ні, коли новообраний президент України по телефону або напівприватним візитом поспішав засвідчити повагу чинному президенту США (нічого принизливого в цьому немає), було. Але щоб після американських виборів наші лідери ставали частиною порядку денного для Білого Дому, то не згадаю. А це важливо", - написав аналітик.

При цьому Чорновіл зазначає, що Київ також підтримує прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей. А вона стане головним партнером Трампа у зовнішній політиці.

Читайте також: Порошенко поділився очікуваннями від роботи з Трампом

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Експерт також стверджує, що розмова Путіна з Трампом пройшла не зовсім гладко, це можна судити за опосередкованими ознаками, один з яких - досить різка реакція Трампа на український конфлікт.

Тісні контакти Порошенка і Трампа також можуть бути засновані на особистих якостях, впевнений експерт. "Я ще відразу після виборів писав, що він чи не єдиний в Україні, хто зможе говорити з Трампом "на одній мові"", - зазначив Чорновіл.

Ну от, уже відбулася друга розмова Петра Порошенка з Трампом після його обрання президентом і перша після інавгурації....

Posted by Taras Chornovil on Sunday, 5 February 2017

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Порошенко запевнив українців в підтримці Трампа.