Керівний склад Північноатлантичного альянсу починає переїзд зі штаб-квартири в Брюсселі. Цьому чотири рази перешкоджали технічні проблеми, а тепер майже 4 тисячі співробітників НАТО перебираються у нове житло. Чиновники стверджують, що процес "великого переселення народів" може зайняти до 12 тижнів.



Нове приміщення розташоване поблизу нинішньої штаб-квартири альянсу, яка і надалі використовуватиметься у перехідний період. Будівництво нової штаб-квартири почалося в грудні 2010 року. Новий об'єкт забезпечить перебування 1500 співробітників НАТО, 1700 міжнародних військових і цивільних працівників, 600 співробітників з агентств НАТО і приблизно 500 відвідувачів на день.



Початкова ціна становила 750 000 000 євро (це близько 830 мільйонів доларів США), але фактичні витрати на даний момент складають 1,17 мільярда євро.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що глава естонського Міністерства оборони Юрі Луйк розповів, яких дій потрібно вживати Україні, аби стати членом НАТО.



Україна вже крок за кроком поступово наближається до цього і вже отримала статус країни-аспіранта. "Це дуже важливо. НАТО визнало статус країни-аспіранта для України! Крок за кроком наближаємося до повноцінного членства в Альянсі. До речі, в п'ятницю відбулася зустріч нашого віце прем'єра з євроатлантичної інтеграції Іванни Клімпуш-Цинцадзе з заступником Генсека НАТО Роуз Геттемюллер, де обговорювалося саме це питання, і ввечері на офіційному сайті НАТО ось така чудова новина", - написала віце-спікер Ради, представник України і ТКГ Ірина Геращенко.

Також ми писали про те, що представники Північноатлантичного альянсу виставили Грузії жорсткі вимоги, якщо держава дійсно налаштована на вступ до організації. Можна не сумніватися, ці ж вимоги поставлять і перед Україною.