Німеччина не буде вводити санкційні обмеження проти колишнього канцлера Герхарда Шредера.



Про це в понеділок, 19 березня, під час прес-конференції заявив представник німецького уряду Штеффен Зайберт. Він зазначив, що влада не бачить підстав, щоб вводити проти екс-чиновника санкції.



Раніше глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, що Європейському союзу слід економічно покарати Шредера, оскільки той "найважливіший лобіст Путіна у всьому світі", а вже ввечері на своїй сторінці в Twitter міністр написав, що ні про яке введення санкцій не просив.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що діюча канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила свого попередника за бажання очолити компанію "Роснефть". Це дивний вчинок, якщо враховувати, скільки санкцій буквально сиплються на Москву в зв'язку з агресією Росії і незліченними злочинами. Також раніше повідомлялося, що Герхард Шредер потрапив до списку "злочинних діячів путінського режиму", який пізніше передадуть спецслужбам Сполучених Штатів та Європейського Союзу.

В рамках жесту солідарності з політикою Великобританії в справі отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля представники польської влади також заявили про "оголошення персонами нон-грата" цілого ряду російських дипломатів.

Слід зазначити, що про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки невідомою хімічною речовиною (теоретично - "Новачок", який винайшли ще за часів СРСР) стало відомо 5 березня. Дані оприлюднив один із співробітників британської розвідки, обидва постраждалих в даний час знаходяться в критичному стані, лікарі не роблять ніяких прогнозів на швидке одужання.

За декілька днів британська сторона оголосила: дійсно, в крові Скрипаля експерти знайшли залишки нервово-паралітичного речовини, до виробництва якої може бути причетна Росія. І поки в Кремлі звинувачення спростовували, прем'єр-міністр країни Тереза ​​Мей оприлюднила звітність про висилку 23 дипломатів, а також тимчасове припинення співпраці з РФ в цій сфері.