Порядок розгляду комісією претензій, пред'явлених до Назара Холодницького, керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури, тільки що визначили.

Всього у кваліфікаційно-дисциплінарної комісії буде два місяці, щоб розглянути цю справу. У складі групи, яка розслідує справу проти Холодницкого, є детективи з Національного антикорупційного бюро. Перевірка може бути продовжена, але не більше, ніж на один місяць.

Офіційним приводом для даного заходу стало відповідне рішення суду. У кабінет до Холодницького приблизно півроку тому поставили прослуховуючі пристрої. Вони зафіксували низку переговорів, які вів Назар.

Отримані в результаті слідчих дій аудіозаписи, за словами керівника НАБУ Ситника, можуть послужити підставою для притягнення Холодницкого як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності - в залежності від їх юридичної кваліфікації. У загальній складності "прослушка" кабінету начальника САП велася протягом чотирьох тижнів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В даний час всі матеріали по справі передані в ГПУ. Співробітники Генпрокуратури повинні будуть оцінити, чи достатньо є інформації для пред'явлення Холодницкому офиуиальної підозри.

За попередніми даними, на згаданих аудіозаписах присутні свідоцтва обговорень голови САП з антикорупційними прокурорами варіантів тиску на суддів, які вели справи, що розслідуються цим відомством. Крім того, за твердженням Ситника, є факти тиску на посадових осіб, з метою змусити їх прийняти певні рішення. А також спроби загальмувати окремі справи, і підбурювання свідка до завідомо неправдивих показань.

Холодницький раніше повідомляв, що у нього багато компромату на нардепів: відео

У переліку фактів з компромату на Назара згадуються електронні декларації відповідальних посадових осіб, депутат Логвінський, і власник якогось великого агрохолдингу.

Факти дачі або отримання хабарів Холодницким ні НАБУ, ні ГПУ представити громадськості поки що не змогли.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа" депутат ВРУ Віталій Купрій звинуватив суди і Національну поліцію України в тому, що вони покривають злочини Геннадія Буткевича, співвласника мережі супермаркетів "АТБ". За словами Купрія, Буткевич раніше фінансував злочинний режим Януковича, а в даний час веде бізнес на окупованих територіях.