Вчені знайшли ефективну і корисну заміну спортивних напоїв і коктейлів, які часто вживають спортсмени до і після тренувань. Про це повідомляє The New York Times.

Зокрема, американські вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що таким же, і навіть кращим ефектом володіють банани.

Медики порівняли ефект від вживаних під час тренувань вуглеводів, і виявили, що банани володіють більш сильними протизапальними та іншими позитивними властивостями.

Єдиний недолік бананів – здуття живота, та й воно проявляється не у кожного.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вчені відзначають, що вживання вуглеводів під час посилених тренувань допомагає підвищити витривалість і продуктивність. І в бананах таких предостатньо.

Медики поки не можуть давати рекомендації щодо оптимальної кількості плодів для максимального ефекту, проте з упевненістю говорять, що навіть один банан перед тренуванням матиме відчутний ефект.

Як раніше писав портал "Знай.uа"давно відомо, що сніданок — це найважливіший прийом їжі, тому він повинен бути корисним, пробуджувати організм, задавати настрій робочого дня.

З'ясувалося, що саме вівсянка є одним з кращих варіантів, які ви можете вибрати. Ця крупа володіє високим вмістом водорозчинних волокон і складних вуглеводів, які регулюють рівень глюкози в крові, а також процес травлення. Каша також містить численні вітаміни і мінерали, такі як магній, біотин, мідь, вітамін Е і В1 і навіть 6 г білка в порції.

Вівсянка виготовляється з вівсяних зерен. Вона стала популярною в кінці 1980-х років, коли вчені з'ясували, що вона знижує ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину.

Нагадаємо, дослідники з Університету штату Колорадо (США) назвали головні продукти і страви, які викликають звикання. Вчені відзначили, що найбільшу залежність викликають оброблені харчові продукти. Було проаналізовано 35 популярних продуктів харчування. Експерти склали список з десяти продуктів, які викликають сильне звикання.