Позафракційному українському депутату Олександру Шевченку виділили сотні мільйонів гривень з українського бюджету за нібито утримання івано-франківських доріг. На жаль, нормального дорожнього покриття франківчанам побачити не пощастило з незрозумілих причин, зате за випадковим збігом обставин сам Шевченко примножив цифри на банківському рахунку.

Як повідомляє портал Рoliteka, з інформації, наданої електронною системою "Прозорро", в 2018 році служба автомобільних доріг Івано-Франківської області за результатами тендерів, які відбулися 30 березня, замовила у фірми ТОВ "ПБС" послуги з експлуатаційного утримання доріг державного значення на 393, 14 мільйони гривень.



Ремонт дороги довжиною в 187 кілометрів на трасі "Мукачево-Львів" обійшовся бюджету в 168,48 мільйона гривень. 113 кілометрів на трасі "Стрий-Мамалига" в 116,91 мільйонів. За 28 кілометрів дороги на трасі "Делятин-Раківчик" компанії заплатили 57,2 мільйона, а за 27 кілометрів траси "Івано-Франківськ-Надвірна" - 50,55 мільйона.

Не те щоб це важливо, але давайте відзначимо той факт, що кошторис, так само як і підсумкову відомість оприлюднити відмовилися. Замість цього громадськості показали протокол узгодження цін з ПДВ та доставкою. А оскільки точну "вартість" кілометра дороги не вказано, порівняти її з іншими пропозиціями просто не представляється можливим.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще


На окрему увагу заслуговує той факт, що єдиним конкурентом для ТОВ "ПБС" на всіх тендерах була ДочП "Івано-Франківський облавтодор".

Слід уточнити, що ТОВ "ПБС" контролює народний депутат Олександр Шевченко, який пройшов в Раду від партії "Блок Петра Порошенка", проте пчерез якийсь час покинув її ряди. Трохи раніше парламентарій керував курортом "Буковель", який належав Геннадію Боголюбскому і Ігорю Коломойському. Він виявився в заставі у "Приватбанку", який націоналізували в 2016-му році.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що співробітники Національного антикорупційного бюро опублікували відео, де Супрун витягнемо вручити хабар.