Українська прокуратура заарештувала російське судно в рамках справи про "незаконний видобуток природних ресурсів (піску) біля берегів Криму".

Про це повідомляється на сайті прокуратури автономної республіки Крим, що входить до складу прокуратури України.

Судно затримано "для відшкодування збитків" і знаходиться в порту міста Южне Одеської області.

Судячи з Facebook генпрокурора України Юрія Луценка, йдеться про судно Seabreeze російської компанії Trans Services Maritime.

Варто відзначити, що у кінці березня українські прикордонники затримали кримське судно "Норд".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Прокуратура України звинуватила капітана Володимира Горбенко в "порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". Його заарештували на два місяці з правом внесення застави. Решта членів екіпажу пройшли допит в СБУ і відпущені, але не можуть перетнути кордон з Кримом, оскільки прикордонна служба України вважає їх українськими громадянами без необхідних для цього документів.

Крім того відзначається, що при перетині українського кордону екіпажу "Норду" доведеться показати свої українські паспорти. Інакше в Крим ці люди не потраплять.

Радник Державної прикордонної служби України Олег Слободян проінформував громадськість про те, що мова йде про українських громадян, які проживають на тимчасово окупованій частині території країни - Криму.

Слободян наголосив, що членів екіпажу "Норду" не будуть насильно утримувати на українській території з гуманитарных міркувань - треба повернутися додому, возз'єднатися зі своїми сім'ями. Таким чином вони можуть перетнути адміністративний кордон - але тільки в якості громадян України.

Наразі вже відомо, що спочатку моряки містилися в Маріуполі, потім їх відпустили. Але взяли з них зобов'язання прибути в СБУ на допит 10 квітня для дачі показань про власного капітана, який проходить по цій кримінальній справі в якості обвинувачуваного. Він порушив порядок в'їзду на українську територію. Діяння інших членів екіпажу "Норду" кваліфіковані як адміністративні правопорушення.

Відомо, що весь екіпаж російського риболовецького судна "Норд" відпущений на свободу, тільки капітан залишився під вартою. Про це стало відомо завдяки заявюі представника судновласника — керченського рибколгоспу імені 1 Травня — Ганни Шевельової.

"Команда за винятком капітана знаходиться на волі. Зараз вони всі в Маріуполі. Але їм ще необхідно 10-го з'явитися на допит в СБУ у зв'язку зі справою капітана", - пояснила Шевельова.

Зазначимо, раніше українська влада наклала адміністративні штрафи на членів екіпажу за порушення статті "Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".

Російські дипломати намагались вивезти з України екіпаж затриманого судна "Норд"

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що тітушки намагалися зупинити спецзагін СБУ.