"На сьогоднішній день вже створюється атмосфера, що миротворці потрібні, без миротворців не можна. І ти не можеш, шановний пане Путін, або нешановний, пояснити світу, а чому ти проти. Значить, це на тобі лежить відповідальність за щоденні поранення і вбивства українських військових і українських цивільних, на тобі особисто лежить відповідальність за розгортання війни і агресії проти нашої держави".

Порошенко також зазначив, що Путін може припинити загибель мирних людей і українських військових, які захищають рідну землю:

"Ти дуже легко це можеш зробити - це просто не застосування права вето. Більше від тебе ніхто нічого не вимагає", – так заявив український глава.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Президент також підкреслив, що мандат миротворців повинен поширюватися на всі окуповані території. Дуже дивно звучало російська пропозицію застосовувати миротворців як ескорт для спостерігачів ОБСЄ.

"Ескорт - це щось інше, шановні або нешановні росіяни. А у нас потрібна повноцінна миротворча місія, яка буде мати мандат, повноваження і можливості з роззброєння незаконних збройних формувань російського або місцевого походження під контролем росіян. Миротворці надзвичайно важливі. Той, хто проти миротворців - той за війну. І ми не допустимо, щоб українців вбивали", – зазначив він.

За словами Порошенка, Україна готова негайно винести це питання на голосування Ради безпеки "як тільки Росія прийме позицію всього світу".

"Багато членів Ради безпеки готові підтримати узгоджений проект", – підсумував президент України.

Звернення Порошенка до Путіна не на жарт розбурхало ставлеників "русского мира" в мережі. Більшість не придумали нічого кращого, як перейти на особистості, і обговорювати зовнішність українського президента.