Віце-спікер Держдуми Петро Толстой запропонував росіянам пити "Глід" замість американських ліків. Так би мовити, на зло Трампу і злісній Америці.

У ток-шоу "60 хвилин", яке показав путінський телеканал "Росія-1" напередодні, зайшла мова про запровадження заходів Росії у відповідь на санкції Сполучених Штатів Америки. Зокрема, політик Борис Надєждін і віце-спікер Держдуми Петро Толстой обмінялися думками з приводу відповідного законопроекту, внесеного в нижню палату, який передбачає відмову від закупівлі американських ліків, крім тих, які не роблять в РФ. У соцмережах вже активно обговорюють фрагмент цієї бесіди.

Так, Борис Надєждін, коментуючи запропоновані заходи, зауважує, що законопроект створить проблеми не для американського бізнесу, а для пересічних російських громадян.

"Я ось уже чоловік не молодий, п'ю ліки і, на жаль, життя влаштоване так, що ці ліки зроблені в країнах ймовірного супротивника", - зазначив Надєждін.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"А ви випльовуйте", - відповів йому на це Толстой.

"Ось ви смієтеся, а я пам'ятаю, коли мені вперше в радянський час поставили діагноз гіпертонія...", - хотів продовжити Надєждін, але Толстой знову його перебив і порекомендував заварювати кору дуба.

Після цього Надєждін повідомив, що йому в той час прописали "Глід".

Далі коли, Надєждін розповів, що зараз він приймає таблетки, випущені в тих країнах, які підтримали санкції, Толстой ще раз зауважив: "Я вам кажу – пийте "Глід", а ці – випльовуйте".

Загалом дискусія вийшла досить бурхливою, але ще більшу реакцію такі заяви Толстого викликали в соціальних мережах.

"Толстой веде себе як дитина, я лікар і знаю, що, якщо мої хворі припинять прийом ІМПОРТНИХ препаратів, це – смерть". "Толстой веде себе як виродок! Ця мерзота відповість за все скоро". "Тепер передові ліки, вироблені західними концернами будуть недоступні громадянам РФ. Турбота про громадян - їх пріоритет, ага", - пишуть користувачі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що реакція Кремля на ракетну атаку по Сирії викликала істерику у мережі.