Сьогодні, 16 квітня у Єревані прихильники опозиції влаштували масові акції протесту проти висунення колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра країни.

З раннього ранку демонстранти в столиці Вірменії частково перекрили ряд важливих вулиць і проспектів столиці. Таким чином вони протестують проти затвердження кандидатури екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра. До учасників акції приєдналися і студенти. Про це повідомляє Sputnik Вірменія.

Провести "акцію громадянської непокори", заблокувавши вулиці і зупинивши роботу метро, напередодні закликав депутат парламенту Вірменії від опозиційний фракції "Елк" Нікол Пашинян.

Учасники акції майже повністю перекрили рух в центрі міста. Вони, зокрема, залишають на проїжджій частині автомобілі, а також лягають на асфальт, щоб не дати проїхати транспорту.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поліція Вірменії, оголосила, що "всі дії активістів незаконні, цим вони обмежують право громадян на свободу пересування".

Відомо, що на проспекті Баграмяна в центрі Єревана відбулися сутички між поліцією і учасниками акції протесту. Мітингувальники спробували прорвати кордон поліції, у відповідь правоохоронці застосували світлошумові гранати. В результаті зіткнення є постраждалі.

Поранено троє поліцейських і лідер протесту Нікол Пашинян. Пашиняна доставили в лікарню з рваними ранами.

Акції протесту почалися в країні ще 31 березня, коли активісти організували кампанію "Мій крок" - з Гюмрі вони за 14 днів пішки дійшли до Єревана.

"Це кампанія проти правлячої Республіканської партії Вірменії та 3-го терміну правління Сержа Саргсяна, в ім'я перемоги громадян Республіки Вірменія проти відчаю і в ім'я гідності, проти еміграції і в ім'я нового життя", - пояснив мету протестів Пашинян.

На мітингу в Єревані 13 квітня він заявив, що "мафіозні влади захопили систему правління в країні".

"Наше завдання - не відхід Сержа Саргсяна, а не допустити його повернення до влади. Ми говоримо, дорогий громадянин, зроби крок і кидай Сержа!", - сказав опозиціонер.

17 квітня активісти повинні будуть перекрити шлях депутатам в парламент і не дати проголосувати з питання прем'єрства Саргсяна.

Сьогодні ж на спільному засіданні парламентських фракцій правлячої Республіканської партії Вірменії та коаліційної АРФ Дашнакцутюн депутати офіційно висунули кандидатуру Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 2 березня парламент Вірменії визначився з новим главою держави. Президентом став Армен Сарґсян.

Новий президент є наступником попереднього Сержа Сарґсяна, який може очолити уряд Вірменії і продовжувати контролювати владу. Серж Сарґсян очолював пост президента Вірменії з 2008 по 2018 рр, виступав від Республіканської партії.