США хочуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman, який імовірно брав участь в ударах по Сирії.

Про це повідомляє Defense News з посиланням на джерела в Пентагоні.

Видання зазначає, що рішення залишити авіаносець в Середземному морі пов'язане зі зростанням активності Росії в регіоні.

За словами співрозмовників видання, це рішення відповідає новій військовій доктрині США, в якій головним пріоритетом зазначено "стратегічне суперництво між державами", а не протидія тероризму.

Остаточне рішення про те, щоб залишити авіаносне ударне угруповання на чолі з USS Harry S. Truman, ще не прийнято. Зараз американська сторона обговорює, чи піде авіаносець до Суецького каналу, чи залишиться для "боротьби з викликами з боку Росії і Китаю".

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Видання також зазначає, що американський авіаносець у Середземному морі може послугувати попередженням президенту Сирії Башару Асаду про те, що будь-яке подальше використання хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії супроводжуватиметься новими ударами.

Крім того, у разі якщо США залишать військовий корабель в Середземному морі, це може порушити принцип ротації авіаносців в Близькосхідному регіоні, який закріплений з часів операції "Буря в пустелі" 1991 року.

Варто відзначити, що із року в рік Володимир Путін проводив свої конференції в Георгіївському залі Кремля, але цього разу він чомусь зрадив традиціям – захід відбувся у Великому Манежі. Як пояснював Пєсков, попереднє приміщення нібито "не вмістило всіх охочих".

Більше півтори години занадто емоційного спічу насправді вкладуться у значно коротший термін. Якщо викреслити всі бравади, з промови президента РФ залишається:

Загроза, звісно, тільки для росіян. Підвищити пенсії, знизити вдвічі рівень бідності, а в півтора рази – збільшити показники ВВП на душу населення. Та ще й щоб люди жили мінімум до 80 років. Звучить гарно, але що насправді криється за цими словами?

Путін завжди, якщо переглянути його виступи на передвиборчих кампаніях минулих років, йде по накатаній схемі – пропонувати житло (дешеве, в кредит, за соціальними програмами – не важливо). Потім згадує про основну масу свого електорату: матері, пенсіонери, студенти (кількість останніх зменшилася у зв'язку із мітингами Навального, тому про них говорить рідше).

І на останок обіцяє владнати ситуацію з експортом. Та як буде перевозити товари за кордон, коли більшість компаній досі під санкціями і не можуть нормально функціонувати? З цього можна зробити висновок, що Путін все ж не відмовиться від крісла президента, адже вся суть його звернення виключно в маніпуляції народом.

Here's, How Big Is the USS Harry S. Truman?

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що шалений Кім "знищив" авіабазу США у стилі голлівудських блокбастерів.