Вірменський уряд обрав тимчасово виконувачем обов’язків прем’єр-міністра країни Карена Карапетяна. Посаду обійняв перший віце-прем'єр республіки.

Про це повідомляє ТСН.

Рішення було схвалене на позачерговому засіданні уряду в понеділок, 23 квітня. Йому передувала заява вже екс-прем’єра Сержа Саргсяна про відставку. Той заявив, що лідер протестів у Вірменії Нікол Пашинян був правий щодо політичних оцінок ситуації в державі.

"Нікол Пашинян мав рацію. Я був не правий. Ситуація, що склалася має кілька рішень, але ні на одне з них я не піду. Це не моє. Я залишаю посаду керівника країни, посаду прем'єр-міністра", - наголосив Саргсян.

Відставка глави уряду оформлена з формулюванням про "неможливість виконання повноважень". За законами країни, виконувати функції прем’єра має його перший заступник.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто відзначити, що раніше у Вірменії продовжують наростати хвилювання серед народу. В черговий раз відбуваються сутички опозиції і сил правопорядку. Протести поширилися за межі столиці, а в Єревані відбулися масові затримання.

Чергові сутички сталися в Єревані в неділю, 22 квітня. Протестувальники почали свій черговий марш після невдалих переговорів лідера протесту Нікола Пашиняна і прем'єр-міністра Сержа Саргсяна. Сили опозиції вирушили маршем у напрямку центру міста.

Лідер протесту Нікола Пашинян був затриманий одним з перших при спробі прорвати кордон поліції. Він встиг висловити свою підтримку однодумців і закликав їх не зупинятися і продовжувати акції протесту "з подвоєною силою". Пашинян наполягав і підкреслював у своєму зверненні, що поліція не має права розганяти мирні демонстрації.

Після затримання лідера, опозиційні сили вирішили продовжити рух за іншим маршрутом, але незабаром знову наткнулися на поліцейське оточення. За підсумком маршу правоохоронними органами було затримано більше 200 осіб. Крім того, на громадян застосовувалися спецзасоби, внаслідок чого є потерпілі.

У ці дні протести прокотилися не тільки по Єревану. Вже з 13 квітня марші і демонстрації проходять у всіх великих містах. Очевидно, що у Вірменії назріває революція.

Неофіційні дані свідчать, що в акціях опозиції беруть участь десятки тисяч людей. Противники чинного прем'єр-міністра Саргсяна блокують держустанови, перекривають дороги і навіть влаштовують "лежачі страйку".

По дві сотні затриманих на день - Вірменська столиця захлинається у протестах.Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку.