Україна вдячна представнику ОБСЄ за його відданість справі захисту журналістів, що виявилось у реакції на затримання керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, але навряд чи може називатися журналістом людина, яка отримала медаль Росії "За визволення Криму".

Так прокоментував заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін заяву представника ОБСЄ із свободи ЗМІ Дезіра, який висловив занепокоєння через обшуки в редакції та в помешканнях співробітників "РИА Новости-Украина".

"Ми вдячні представнику ОБСЄ з питань свободи медіа за його відданість справі захисту журналістів, що також є одним з пріоритетів роботи Міністерства інформаційної політики, і ретельно вивчаємо кожну його заяву", - цитує слова замміністра Укрінформ.

Однак людина, яка отримала медаль Росії "За визволення Криму", навряд чи може називатися журналістом, підкреслив Золотухін

"Мені насправді важко пояснити, яким чином людина, що отримала медаль Міністерства оборони Російської Федерації за успішну військову операцію по анексії Криму, в порушення усіх міжнародних договорів, дотримання яких є також завданням ОБСЄ, може називатися журналістом", - сказав заступник міністра інформаційної політики.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Золотухін наголосив, що представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дезір у своїй заяві підтвердив подвійне громадянство Вишинського, що заборонено українським законодавством, та продемонстрував толерантність до анексії Криму РФ. Про це заступник міністра написав на своїй сторінці у Facebook.

"Слід зазначити, що представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір, не тільки підтвердив у своєму зверненні факт подвійного громадянства Кирила Вишинського, що заборонено українським законодавством, але й продемонстрував толерування анексії Кримського півострова Російською Федерацією (оскільки цей громадянин, якого захищає пан Арлем Дезір, отримав нагороду від керівництва Російської Федерації "за повернення Криму").

Таким чином, вже вкотре постає питання: Якщо ми маємо дослухатися до заяв Організації з питань БЕЗПЕКИ ТА СПІВРОБІТНИЦТВА Європи, то чи можна довідатися - яким саме чином ОБСЄ може забезпечити ці БЕЗПЕКУ ТА СПІВРОБІТНИЦТВО для України?" - резюмував Золотухін.

За словами заступника голови СБУ Віктора Кононенка, керівництво МИА «Россия сегодня» для прикриття своєї діяльності...

Posted by Dmytro Zolotukhin on Tuesday, 15 May 2018

Дивіться: Заступник міністра з інформполітики Дмитро Золотухін про затримання Кирила Вишинського

Як повідомляв портал "Знай.ua", 15 травня СБУ провела обшук у київському офісі "РИА Новости-Украина". За даними прес-секретаря служби безпеки Олени Гітлянської, співробітники СБУ розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Правоохоронці встановили, що вони використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Також в СБУ повідомили про затримання керівника порталу "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

У середу його епатують з Києва до Херсона. Прокуратура Автономної Республіки Крим має направити клопотання до суду про обрання запобіжного заходу для Вишинського протягом дня 16 травня.