Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що порушення Росією Будапештського меморандуму вивчатимуть в університетах, а сам цей вчинок - важливий урок для всього світу.

Як повідомляє "Інтерфакс", Павло Клімкін впевнений, що порушення Будапештського меморандуму, за яким Росія, США і Великобританія гарантували Україні безпеку в обмін на ядерне роззброєння, стане суттєвим прецедентом у світовій історії.

Читайте також: Клімкін розповів про стратегію Кремля

"Те, що відбулося з цим договором, і те, наскільки грубо Росія порушила свої зобов'язання - це не просто урок для світу. На основі цього випадку повинна виникнути нова логіка забезпечення безпеки як окремо взятої країни, так і регіонів".

"Знай.ua" нагадує, що Будапештський меморандум в грудні 1994 року підписали США, Росія і Великобританія, гарантуючи тим самим захист України як держави, яка не володіє ядерною зброєю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще