У разі, якщо у громадянина України накопичилися борги за житлово-комунальні послуги (ЖКП), то побудова захисту в суді буде ускладнена.

Про це розповів екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, пише портал "Політека".

«Виходить парадоксальна ситуація – ми ні на що не впливаємо, а далі нас починають заганяти в борги. Захистити себе юридично, на жаль, не вийде. Є марення, коли вам розповідають, мовляв ідіть до суду і так далі», — зазначив Кучеренко.

Більш того, Кучеренко впевнений, що похід за допомогою до Феміди може закінчиться для українців сумно.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Але ви в цьому суді і віддасте кінці: від інфаркту або гроші закінчаться. А все це тому, що питання комуналки, як і багато інших, стали суто політичними», — підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з червня 2018 року для українських підприємств ціни на блакитне паливо зростуть на 8,5-8,9%. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби компанії "Нафтогаз".

Відомо, що для українських підприємств та інших суб'єктів господарювання, які закуповують більше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, ціна палива зросте на 8,9%, тобто на 810 гривень. Для тих, хто споживає менше, ціна зросте на 8,5% — до 10893,6 гривні за кубометр.

Після того, як Міжнародний валютний фонд зажадав, щоб в Україні підняли ціни на газ, для населення підготували спеціальний двоступінчатий тариф. Він значно зросте для тих, хто споживає більше палива, ніж прописано в соціальній нормі. Про це експерт з питань ЖКГ Андрій Нікончук заявив в ефірі українського каналу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, про дату старту монетизація житлових субсидій. З введенням новації витрати держбюджету на компенсацію, комуналки зменшаться. Так, за даними прем'єра, нова система виплати субсидій почнеться з 1 січня 2019 року.

За словами глави уряду, Мінсоцполітики розробляє механізм монетизації субсидій і до початку нового року він буде готовий. Гройсман нагадав, що цей вид допомоги отримує 7 мільйонів сімей українців, у тому числі ті, хто її не потребує. Також є інформація, що ще в цьому році кількість субсидіантів може істотно зменшитись. З новим порядком нарахування на комунальні "знижки" не зможуть претендувати ті, хто їздить на порівняно новій машині або мешкає у просторому будинку.