Днями біля київського вокзалу "Південний" недалеко від одного з торгівельних центрів стався конфлікт за участю ромів, який отримав гучне продовження. Хлопцеві без жодних пояснень запустили пляшкою у голову, він втратив свідомість і прийшов до тями не одразу.

Версія поліції

Як звітують столичні копи, вони вже почали пошук людей, які жорстоко побили пляшкою 16-річного Андрія Феночку. Сам постраждалий розповів, що на нього з друзями напав натовп ромів - близько 40 осіб.

За словами слідчого Солом'янського управління ГУ Нацполіції у Києві Альберта Сардаряна, станом на сьогодні відкрито кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Санкція передбачає до чотирьох років в'язниці.

"Проводяться оперативно-розшукові заходи та слідчі дії для встановлення осіб, причетних до даного злочину. Також встановлюються свідки злочину", - додав він.

Спочатку кримінальне провадження було відкрите за ст. 125 КК (заподіяння легких тілесних ушкоджень), але потім стаття була перекваліфікована на "важчу".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Рідні шоковані

Про напад сина мати потерпілого, Юлія Попова дізналася тільки від медиків. У хлопця й без того були проблеми зі здоров'ям:

"Подзвонили з лікарні. Сказали, що треба приїхати, оскільки у сина травма голови і йому наклали сім швів. Вважаю, що Андрію дуже пощастило, якщо це можна так назвати. Цього року Андрію поставили діагноз "гіпертонія", він тричі лежав у лікарні з гіпертонічним нападами. У такому стані і одного удару по голові може буди достатньо... А його під час нападу двічі вдарили пляшкою по голові", - згадує вона.

Врятувати сина допомагали друзі – один із них на момент інциденту виявися неподалік і бачив, як в Андрія полетів камінь. Сам потерпілий зізнався: в той день відзначав день народження товариша. Молоді люди пішли до супермаркету біля залізничного вокзалу "Південний". По дорозі запалили фаєр, в цей час назустріч їм рухалася група ромів, які тут же накинулися на хлопців. На думку Андрія, роми могли сплутати їхню компанію з тими, хто раніше з молотками і сокирами розгромив їхній табір.

Дивіться: коментар матері постраждалого

Як повідомляв портал "Знай.ua", в районі київського залізничного вокзалу, поблизу ТЦ "Ультрамарин" вже давно облаштувалися, попри невдоволення місцевих мешканців та численні скарги, цілі натовпи ромів. Табір нараховує приблизно 300 осіб, якщо не більше.