У разі перемоги на американських президентських виборах 2008 року сенатора-республіканця Джона Маккейна замість Барака Обами Росія не змогла б анексувати Крим.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України, американіст Максим Ялі, коментуючи заяву Дональда Трампа про відповідальність Обами за анексію півострова, передає "Крим.Реалії".

"Я практично на 100% впевнений, що якщо б в 2008 році на виборах не переміг Барак Обама, а Джон Маккейн, Крим був би українським, і ні про яку військову агресію на Донбасі і гуманітарну катастрофу ми б зараз не говорили... З моєї точки зору, Крим навряд чи був би російським зараз, якщо б Барак Обама одразу на момент приходу до влади в 2009 році не захотів налагодити взаємини з Російською Федерацією", – зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Як відомо, раніше Трамп звинуватив Обаму у відповідальності за анексію РФ Криму. Під час прес-конференції на полях "Групи семи" у канадському Квебеку у президента США запитали, чи вважає він, що російський контроль над Кримом повинен бути визнаний міжнародним співтовариством. Глава Білого дому відповів, що анексію Криму допустила адміністрація Барака Обами.

Крім цього, в мережі сміються над тим, що на колишнього президента Обаму зараз хочуть звісити всі політичні злочини.

Наприклад, на популярній фотожабі вказані коди, які відкривають домофони поширених в Росії фірм. При цьому, нібито Барак Обама супроводжує коди словами:

"Перед моїм офіційним відходом, передаю на загальне користування секретні коди доступу від російських під'їздів".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", президент США Дональд Трамп заявив, що до анексії Криму Росією він поставився б інакше, ніж це зробив колишній американський президент Барак Обама.

Про це він заявив на прес-конференції в Канаді за підсумками його участі в саміті G7.

"Обама дозволив забрати Крим. Обама може говорити все, що захоче, але він дозволив Росії відібрати Крим. Я міг мати зовсім інше ставлення. Але ви повинні поставити своє запитання президенту Обамі. Чому він це зробив?", - заявив Трамп.