Через збільшення кількості випадків використання коптерів шахраями урядові агентства США разом з поліцією розробляють високотехнологічну систему захисту від дронів.

Про це пише Reuters.

Хоча розробка системи знаходиться на початковій стадії, її в тестовому режимі вже застосовувала поліція Нью-Йорка. Так, напередодні нового 2015 року поліцейські використовували засновану на мікрохвилях систему, за допомогою якої перехопили управління коптером на Таймс Сквер і відправили його до власника.

Читайте також: Наркотики, що "впали з неба", спровокували бійку у в'язниці

Розробкою системи перехоплення дронів спільно займаються міністерство оборони, міністерство внутрішньої безпеки і федеральне управління цивільної авіації США.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У США, як і в інших країнах, побоюються, що дрони можуть спровокувати авіакатастрофи під час зльоту і посадки літаків або бути використані для цілеспрямованої атаки.