Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за скаргою Комуністичної партії України. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

КПУ в судовому порядку намагалася оскаржити правовий висновок комісії з питань дотримання закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки.

"Висновок встановив невідповідність діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії України вимогам українського законодавства", - повідомили в Мін'юсті. ВАСУ встановив, що касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи. Постанова ВАСУ оскарженню не підлягає.

Читайте також: У Києві мітингували проти російської окупації Чечні (фото)

Нагадаємо, 16 грудня Окружний адмінсуд Києва заборонив діяльність КПУ. У той же день Київський апеляційний адмінсуд відмовився задовольняти позов КПУ до Міністерства юстиції. 21 травня 2015 в Україні набули чинності чотири закони про декомунізацію, які, зокрема, забороняють пропаганду радянської і нацистської символіки.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще