На засіданні парламенту обговорювали махінації виконуючого обов'язки міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна. Голова Нацагентства з питань держслужби Костянтин Ващенко звинуватив чиновника в халатності щодо 550 мільйонів доларів, виділених за домовленостями в рамках "Кіотського протоколу".

"Пропонуємо керівництву Мінекології звільнити керівника департаменту кліматичної політики Лежвіна Владислава Віталійовича", - сказав Ващенко.

Глава уряду Арсеній Яценюк підтримав звільнення і закликав не тільки звільнити чиновників, а й провести розслідування з подальшим залученням до відповідальності працівників Мінекології, повідомляє Главком.

Глава Кабміну на засіданні розповів про махінацій з Кіотськими мільярдами. Тендер на поставку LED-ламп виграло підприємство "Укртехбуд". 2 жовтня перед проведенням конкурсу фірма змінює директора, засновника і головного бухгалтера. Всі три посади очолює Алтунин О.С, який проживає в Донецьку.

"За минулий рік компанія закупила аж один вентилятор на суму 13 тисяч гривень", - сказал глава Уряду.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Яценюк уточнив, що на тендер висувалися вісім компаній, шість з яких були підприємствами, які працюють з освітленням. Міністерство запропонувало Кабміну виплатити 550 мільйонів гривень компанії" Укртехбуд "за передоплатою.

Читайте також: Першим віце-прем'єром стане Ковальчук

Нагадаємо, що Сергій Курикін займає пост в.о глави Мінекології з 13 серпня 2015 року.