Космічна станція Cassini нарешті дісталася до атмосфери Сатурна. Апарат зміг зафіксувати на поверхні планети різні мікроскопічні фрагменти.

Вчені змогли вивчити отриману інформацію і зафіксувати таке явище як "дощ кілець". Про це пишуть американські ЗМІ.

Дослідники отримали дані про 2700 заряджених частинок, які захопив Cassini. Вчені заявляють, що щосекунди до атмосфери Сатурна потрапляє одна метрична тонна таких частинок.

Також фахівцям вдалося проаналізувати склад цього "дощу". Виявилося, що велика частина цих частинок є замерзлим водним льодом, з якого складаються кільця Сатурна.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Також дослідники знайшли сліди силікатів – основних компонентів скелястих астероїдів. Крім того, знайдено сліди органічних речовин, включаючи вуглеводні метан, бутан та пропан; аміак, молекулярний азот, чадний та вуглекислий газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до цієї знаменної події вченим ще ніколи не вдавалося зафіксувати звуковий удар від вибуху масивної зірки.

Це справжня фантастика, адже можливість спостерігати подібний вибух з'явиться не раніше, ніж через 10 мільярдів років, коли на Сонці відбудеться черговий викид енергії.

Варто нагадати, що поки фахівці NASA витрачають весь свій час і сили на вивчення Червоної планети і пошук прибульців саме на Марсі, інші дослідники на чолі з професором Трейсі Греггом з Університету в Буффало помітили дещо дивне і загадкове на іншій планеті Сонячної системи.

Нагадаємо, держпідтримка і занижена ціна на ракети: правда і вигадка про SpaceX Ілона Маска.

Як повідомляв Знай.uа на Місяці запустять промислове виробництво.

Знай.uа писав, вперше в історії людства: експерт озвучив деталі місячної місії Blue Origin.