Вчені Каліфорнійського технологічного інституту (США) прийшли до висновку, що високі рівні вуглекислого газу в атмосфері здатні придушити утворення шарувато-купчастих хмар. Про це передає Nature Geoscience.

Такі хмари формують суцільний сірий покрив у нижніх шарах атмосфери і відображають величезну кількість сонячного випромінювання. Якщо вони зникнуть, на землі може початися справжня екологічна катастрофа. Кліматичні зміни призведуть до небезпечних для здоров'я спеки і посухи.

Дослідники змоделювали вплив парникових газів на динаміку подібних хмар у субтропічних регіонах з допомогою методу великих вихорів. Як виявилося, якщо рівень вуглекислого газу перевищить 1200 частин на мільйон, шарувато-купчасті хмари почнуть руйнуватися.

Це приведе до того, що температура на поверхні Землі зросте на вісім градусів. Як повідомляють фахівці, до катастрофи людство може прийти у найближчому столітті.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше повідомлялося, що нещодавно вчені з Массачусетського технологічного інституту в США опублікували результати дослідження з приводу того, якою буде погода через 80 років на північному полюсі. Вони визначили, що погода буде непостійною.

Вчені зібрали дані за останні 40 років з метеозондів і прийшли до висновку, що якість повітря в мегаполісах істотно погіршиться, адже енергія циклонів зменшується на 6%.

Вони встановили, що влітку люди на північному полюсі будуть спостерігати значно більше гроз, ніж зараз, адже кількість енергії цього природного явища збільшилася на 13%.

Нагадаємо, відома американська компанія вживила мікрочіпи своїм працівникам для швидкого доступу в Інтернет.

Раніше Знай.uа повідомляв, що під час клінічної смерті жінка побачила всі минулі життя.

Також Знай.uа писав, вченим вдалося виявити дуже яскравий спалах зірки, яскравість якої перевищує сонячну в 10 мільярдів разів. Фахівці для такого відкриття використовували телескоп Джеймса Кларка Максвелла.