За станом на 1 вересня чисельність населення України склала 42 мільйони 234 тисячі осіб.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Державної служби статистики. Так, в період з січня по серпень 2018 року українців стало менше на 152,4 тисячі осіб. Ситуація не змінюється на краще і кількість померлих, як і раніше, значно перевищує кількість новонароджених.

У доповіді Держстату говориться, що на 100 смертей припадає всього лише 58 народжень. Чисельність населення встановлювали з урахуванням всіх українських регіонів, окрім анексованого Кримського півострова.

"Згідно демографією, в 2001 році Україна пройшла мінімум народжуваності, після чого вона почала потроху, може, зовсім невеликими темпами, але все-таки відновлюватися. І оскільки в 2001 році була маленька народжуваність, то відповідно, у 2018 році буде найменша кількість випускників 11 класів. Цифра порівнянна з 200 тисячами, остаточну цифру органи державної статистики оприлюднюють в січні", - заявив Олег Шаров - голова департаменту вищої освіти Міносвіти і науки України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, українці б'ють рекорди народжуваності, але не на батьківщині. Жінки масово відправляються в інші країни і заводять там сім'ї, тоді як в україні ці показники значно знизилися.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", кількість молодих українців, які їдуть навчатися до Польщі, за останні роки критично зросла: за три роки з 10 000 число зросло до 35,5 тисяч.

Також "Знай.uа" писав про те, що рішенні спірних питань з Польщею Україна зазвичай приймає сторону нападу. Тактика, якої дотримується український МЗС, повинна бути оборонною, інакше на нас чекає угорський сценарій, тільки вже з поляками.