У вирішення спірних питань з Польщею Україна зазвичай приймає сторону нападу. Тактика, якої дотримується український МЗС, повинна бути оборонною, інакше на нас чекає угорський сценарій, тільки вже з поляками.

Таку думку висловив відомий журналіст Владислав Сердюк, передає Хвиля. Він говорить про заяву українського посла Андрія Дещиці про те, що Польщі дозволять провести ексгумаційні роботи тільки після того, як та відновить знищені українські пам'ятки на своїй території. У польському МЗС ця заява викликала обурення: з відомства надійшло анонімне послання, в якому говориться, що у Варшави заява українців нічого, крім відрази не викликала. Відносини з Києвом разчаровують тим часом все більше.

"А дипломатично в наших турбулентних умовах ставити ультиматуми?… Я жодного разу нічого не чув про ультиматуми при спробі вирішення конфліктних ситуацій з більш сильним і впливовим суперником – саме таким сьогодні є Польща" — пише автор.

Сердюк вважає, що українські політики не намагаються вирішити проблему, а навпаки, лише погіршують її. В якості прикладу він наводить пропозицію Святослава Шеремета (секретар міжвідомчої комісії у справах пам'яті жертв війни та політичних репресій) ухвалити законопроект про "окупацію територій України Польщею в 1918 – 1939 р.".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"На жаль, очевидним стає факт, що після майже року конфліктів на лінії Варшава-Київ, українські політики так і не зрозуміли, що даремні дурні заклики у двосторонніх відносинах не працюють. Якщо у вас суб'єктність відсутня і, отже, важелі тиску і захисту, то "вас можуть, як захочуть", — пише Сердюк.

Справа в тому, що з тим же успіхом можна кричати, що "Росія не може анексувати Крим" або що вона не може підтримувати бойовиків на сході України, або "Німеччина не повинна підтримувати будівництво "Північного Потоку-2" і багато іншого. Закономірним є питання: а, власне, чому не може? Відповідь тим часом вражає пишністю: а тому що це проти нещасної України буде недружньою дією.

"А чому тоді у випадку з Польщею ситуація повинна змінитися? Замість того, щоб "бити в бубон" в очікуванні дива, слід почати, просто мовчки працювати, щоб не зробити гірше" — впевнений журналіст.

Нагадаємо, українки покращують демографічну ситуацію в інших країнах, зокрема, в Польщі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Клімкін назвав головну проблему паспортного скандалу з Угорщиною.

Також портал "Знай.uа" писав, що на польсько-українському кордоні щось відбувається.