Експерти розповіли українцям, що наразі відбувається з доларами та якої "фінансової поведінки" варто очікувати від "зелених" найближчим часом.

Курс долара
Курс долара

Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на відповідні висновки та прогнози фінансових експертів.

Останні зазначають, що все частіше доводиться чути думку про занепад епохи долара як світової резервної валюти. Аргументів на користь цієї тези наводять безліч - торговельні війни США з Китаєм, санкції проти Ірану і Росії, в результаті яких ці країни погрожують почати торгувати в євро і юанях, та й багато країн просто втомилися від гегемонії Америки, тому не проти влаштувати якусь гидоту Вашингтону.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Проте звичайні українці, які звикли до накопичень саме в доларах, від таких новин можуть розгубитися.

обмін валют
обмін валют

Експерти, однак, зазначають, що під час кризи немає нічого кращого, ніж готівкові долари - це найбільш ліквідний і надійний фінансовий інструмент. А про насування фінансовій кризі зараз сурмлять всі аналітики. Тому варто не дуже поспішати бігти в обмінники, кажуть фінансисти.

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

Дійсно, зараз в ЗМІ вийшов ряд статей, де передрікають крах американської валюти. Більшість з них, правда, з'явилося після того, як російський президент Володимир Путін на Валдайській форумі заявив, що "американські друзі ріжуть сук, на якому сидять, вони підривають довіру до долара своїми діями". Загалом, не складно здогадатися, звідки ростуть ноги у цих статей.

Курс євро
Курс євро

Перспективи євро

Експерти зазначають, що у євро є усі економічні передумови для того, щоб не бути резервною валютою. Як заявив головний валютний стратег інвестиційного банку Saxo Bank Джон Харді, євро став основним ризиком для всього Євросоюзу через те, що різні країни проводять власні податкові політики, які можуть кардинально відрізнятися один від одного.

Не поспішайте "ховати" долар

"Найближчим часом домінування долара нічого не загрожує. У нього є кілька "китів" стабільності: розмір американської економіки, розмір фондового ринку США, ринок базових активів і їх похідних. Зараз все це в доларі, а питома вага Ірану і РФ в системі міжнародних розрахунків - мізерно малий", - резюмують аналітики.

Курс долара
Курс долара

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на середу, 31 жовтня.

НБУ
НБУ


Як писав раніше Знай.ua, долар подешевшав на 4 копійки. При цьому євро також подешевшав на 7 копійок.

долари
долари


Також Знай.ua писав про те, що експерти констатують позитивну тенденцію на валютному ринку - долар трохи впав у ціні, а гривня у свою чергу зміцніла.