У п’ятницю, 2 листопада, курс долара на міжбанку впав відразу на 3 копійки і зупинився на рівні 28,07-28,09 грн./$.

Про це повідомляють ЗМІ.

Таке падіння відбулось на фоні категоричних переконань експертів, які у весь голос заявляли у протилежному курсі. Адже за їх думкою саме у цей період курс валюти повинен був традиційно вирости, адже саме на початку місяця нерезиденти скуповують долар.

Проте цього разу банкіри переоцінили потреби нерезидентів у валюті та виставили під продаж забагато. Через це банки зіткнулися із здешевленням валюти на підвищеному попиті.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Разом з тим деякі експерти все ж визнають, що ситуація на готівковому ринку виявилась спокійнішою ніж могла бути. Мінімальна ціна продажу валюти залишилася на колишньому рівні 28,10 грн./$, а ось середній діапазон цін розширився до 28,20-28,30 грн./$. Відзначається, що вартість покупки валюти становила 27,30-28,12 грн./$.

Також банкіри відзначають, що зараз фінансові установи зосередились на викупі валюти у населення, тому намагаються занизити ціну. В цілому експерти відзначають, що ринок налаштований спокійно. Справа в тому, що банкіри чекають, коли Україна отримає новий транш МВФ.

"Після новини про те, що Україна в грудні отримає транш МВФ, бізнес став менше притримувати долар. Конвертують в гривню майже всю виручку, постійно підтримуючи стабільну пропозицію на міжбанку. Тому зараз подорожчання долара в плани не закладаємо", – розповів експерт Юрій Гриненко.

Разом з тим фінансисти відзначають, що поки єдиним ризиком для гривні залишається 7 листопада, коли Мінфін буде погашувати величезну кількість гривневих облігацій внутрішньої держпозики на 5 млрд. грн.

Банкіри побоюються, що серед власників облігацій виявиться багато іноземців, яким потрібен буде долар. Проте поки невідомо, яка частина з цих 5 млрд. призначених для нерезидентів.

Нагадаємо, скільки українців потребують допомоги, цифри засмучують.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям доведеться добряче затягнути паски та готуватися до нового удару.

Також "Знай.ua" писав, що українцям на кінець року наобіцяли золоті гори.

Яким буде курс долара в Україні до кінця 2018