Нацбанк дав згоду на діяльність у нашій країні відомої на весь світ китайської платіжної системи UnionPay International.

Про це повідомили представники відомства.

"12 листопада Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку погодив умови і порядок її діяльності в Україні", - йдеться в ньому.

платіжна система UnionPay International

На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Надалі передбачається здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Міжнародна платіжна система UnionPay International стала четвертою в Україні міжнародної картковою платіжної системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

картка

China UnionPay - національна платіжна система Китаю. Є найбільшою міжнародною платіжною системою в світі за обсягом операцій і випущених платіжних карток. Сьогодні UPI дозволяє використовувати карти для оплати товарів і послуг, а також зняття готівки в партнерстві з більш ніж 400 фінансовими інститутами по всьому світу. Картки UnionPay емітуються в більш ніж 40 країнах.

UnionPay працює вже у 170 країнах світу.

Нагадаємо, експерти порівняли кредитні картки в Україні та назвали найвигідніші. Також українцям розповіли, чому не слід боятися жити у борг та як працюють сьогодні банки, видаючи невеликі кредити на найнеобхідніше.

Як повідомляв портал Знай.ua, суд заборонив банкам стягувати борги з клієнтів та в односторонньому порядку продовжувати термін позовної давності, який перевищує три роки.

Також Знай.ua писав про те, що підприємці вимагають переглянути указ про округлення сум у чеках, оскільки в законах не пояснюється механізм реалізації цього процесу.