У Києві влаштували акцію в знак підтримки українських політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії і анексованому Криму. Про це повідомляє УНІАН.

Активісти та правозахисники наклеїли тимчасову наклейку на Арку Дружби народів, яку вони назвали пам'ятником тоталітаризму. Акцію присвятили проблемам війни, захоплення територій і проблемі українських політв'язнів.

В заяві активістів говориться, що акція – це акт солідарності з українцями, які незаконно утримуються в Росії. Мета акції – привернути увагу до долі громадян України, укладених Росією з політичних мотивів, висловити вимогу до всіх, від кого це залежить, докласти максимум зусиль для звільнення заручників Кремля.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Правозахисники нагадали, що в Росії і на території окупованого Криму, незаконно утримують близько 70 українців.

Представники міжнародного співтовариства, офіційні установи західних країн, відомі політики, культурні та громадські діячі неодноразово зверталися до Росії з вимогою звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів. Росія досі заперечує всі ці заклики.

Раніше ми писали, що французький режисер і актор Жан-Люк Годар, якого запросили відвідати Ермітаж в Санкт-Петербурзі, відмовився від візиту в Росію.

Причиною відмови у візиті стало незаконне ув'язнення на території Російської Федерації українського кінорежисера Олега Сенцова.

Також ми повідомляли, що незаконно засуджений в Росії український режисер і політв'язень Кремля Олег Сенцов отримав премію Платформи європейської пам'яті та совісті.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Про це у Facebook повідомив посол України в Словенії Михайло Бродович.

Зокрема, він зазначив, що в рамках міжнародного кінофестивалю, який цими днями проходить в Словенії було прийнято рішення про нагородження українського режисера Олега Сенцова, який знаходиться в російській в'язниці.

Нагадаємо, Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії.

Також раніше портал Знай.ua писав, що у Парижі відбулася дивна "контракція".

Також наш портал писав, що Сенцов трохи не помер від голоду, але в російській в'язниці думають інакше