У неділю, 25 листопада, російські окупанти нахабно захопили три судна ВМС України у Керченській протоці.

У мережі з’явилося шокуюче відео тарану російським прикордонним сторожовим кораблем "Дон" буксиру Військово-морських сил України "Яни Капу".

На відео видно, як два російських корабля беруть в "лещата" український буксир і один з них здійснює таран українського судна.

Обережно! Відео містить нецензурну лексику!

Військові зазначають, що подібні дії є ознакою міжнародного військового злочину.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів, підбитий МБАК "Бердянськ".

Про це повідомило джерело InfoResist в Міноборони України.

Українські джерела повідомляють, що всі три кораблі ВМС України захоплені, після штурму. Російські військові зараз готуються взяти на абордаж підбитий бронекатер, він втратив хід.

"Росія пустила в хід зброю. Один бронекатер пошкоджено Два бронекатери і рейдовий буксир захоплені. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування", - повідомило джерело в Міноборони України.

За попередніми даними, поранення отримав один член екіпажу.

Раніше Знай.uа писав про те, що російські спецслужби утримують в керченській лікарні поранених в результаті атаки на три українські кораблі та подальшого їх захоплення.

Місцеві ЗМІ стверджують, що ФСБ нібито заявляє про трьох травмованих осіб - один офіцер і двоє контрактників. Поранення "легкі" в області кінцівок - руки, ноги. Стан їх на даний момент стабільний, зараз їх опитують слідчі.

"Характер поранень говорить про те, що бійці спецназу ФСБ не стріляли на ураження або в корпус, постріли були зроблені з метою запобігти опору і завдати мінімальної шкоди затриманим", - стверджують наближені до спецслужб РФ джерела.

Також Знай.uа повідомляв, що після агресії РФ в Азовському морі, над водами Чорного моря з'явився літак-розвідник США.