11 грудня необхідно особливу увагу приділити сойкам. Раніше її навіть називали віщункою, вірили, що в її крильцях є маленькі дзеркала, в яких можна побачити своє майбутнє. До речі, якщо сойка підлетіла до вашого вікна і почала цвірінькати, виходьте і йдіть за нею. Вона повинна вказати вам дорогу до щастя. На Русі цю пташку також вважали покровителькою і заступницею новонароджених. Тому людині, яка народилася в цей день вона приносить щастя й удачу. Не зганяйте пташку з вікна.

Також є інший спосіб дізнатися майбутнє, не ганяючись за сойкою по всьому місту. Можна підійти до колодязя і послухати, як поводиться вода. Якщо чутно звякання, то можете очікувати прибуток, а якщо тихо, то не варто розраховувати на успіх. Найкраще це робити чоловікові.

Є ще один цікавий спосіб. Візьміть кілька різних монеток. І киньте їх в сніговий замет. Потім діставайте по одній. Якщо перша монетка виявиться найбільшою, то вас чекає успіх, а якщо найдрібнішою - на прибуток можете не сподіватися. Так раніше дізнавалися про успіхи в торгівлі купці. Можна було відразу дізнатися яким буде наступним рік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Можливо такі ворожіння з монетами і на гроші пов'язані з життям святого Стефана. За шанування ікони імператор Костянтин кинув його в темницю. А на суді Стефан сказав, що ті, хто порочить ікони, зводять хулу на самого Христа. Для прикладу взяв монету із зображенням імператора і запитав, що б зробили судді з людиною, яка почала топтати в землю цю монету. За подібне осквернення образу царя судді вирішили, що цю людину потрібно стратити. Тому Стефан відповів, що тих, хто осквернить образ Царя Небесного чекає ще більше покарання.

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.