Уже три основних національних мобільних оператора підтвердили відповідну інформацію.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що послугу із збереженням номеру телефону при переходу на інший мобільний оператор буде доступна вже з 1 травня 2019 року та буде абсолютно безкоштовною.

За інформацією мобільних операторів, вже з наступного року мобільний номер буде закріплений персонально за особою і його можна буде зберігати при зміні оператора.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Послуга MNP дозволить зберегти ділові та особисті контакти, адже люди, які знали номер абонента багато років, зможуть залишатися на зв'язку з ним", - йдеться в заяві lifecell.

Наразі вже відомо, що для збереження номеру зацікавленому абоненту необхідно буде зареєструватись в оператора, від якого переноситься номер, попередньо надавши документ, що засвідчує особу.

Також у операторів буде можливість зареєструватися онлайн - без відвідування центрів обслуговування абонентів.

Разом з тим варто відзначити, що українцям з передплаченим мобільним зв'язком вирішили ускладнити життя. Уже з 13 грудня 2018 року запрацював новий порядок реєстрації таких абонентів.

Нововведення торкнеться 90% мобільних користувачів. В Україні активно поширене припейд-обслуживаение, тобто без пред'явлення паспорта і укладення договору в письмовій формі.

Станом на 1 жовтня 2018 року в Україні налічувалося 54,68 млн мобільних абонентів.

Українці останні 10-15 років обирали переважно передплачений вид стільникового зв'язку. Тобто просто купували SIM-карту і не укладали ніяких контрактів. У сукупній абонбази "Київстару", Vodafone Україна і lifecell таких користувачів не менш 90%.

Передоплата завжди була досить комфортним вибором, адже не потрібно відвідувати офіс оператора і пред'являти паспорт. Мінусом для системи є те, що користувачів складніше ідентифікувати.

Відтепер можна провести ідентифікацію віддалено. Для цього можна використовувати електронний цифровий підпис (ЕЦП), BankID, MobileID і інші сучасні інструменти. Обидва види заяв — паперову і віртуальне будуть мати однакову юридичну силу.

Нагадаємо, мобільні оператори України анонсували старт нової послуги.

Як повідомляв "Знай.ua", як політики записані в телефонах своїх друзів.

Також "Знай.ua" писав, що популярні мобільні оператори України заробляють гроші для Росії, - активісти представили докази.

Оператори зв’язку розповіли про послугу збереження номера при переході на іншу мережу