В Україні 1 грудня 2019 року відзначають 110-річчя з дня народження політичного діяча, лідера Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії Степана Бандери.

У ряді українських міст повинні пройти пам'ятні заходи.

Степан Бандера
Степан Бандера

Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у соцмережі Facebook зазначив, що досі немає жодної серйозної біографії Бандери.

"Бандера - символ, який пробуджує бурхливі емоції (люту ненависть або безмежне захоплення), які не дають спокійно проаналізувати його життя і спадщину. Він став їм ще за життя і зумів гідно нести цей тягар до загибелі. Тому залишається ним після смерті. Символом боротьби українців за свободу, яку ненавидять, або захоплюються ним", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Минуло 110 років, а досі немає жодної серйозної його біографії. І не тому, що забули - інтерес в Україні та закордоном...

Geplaatst door Volodymyr Viatrovych op Maandag 31 december 2018

Варто нагадати, що посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон заявив, що лідер Української організації націоналістів Степан Бандера був причетний до антисемітських виступів, тому рішення Львівської області про те, щоб проголосити 2019 - й роком його "викликає шок".

"Я був шокований, почувши рішення Львівської обласної ради проголосити 2019 - роком Степана Бандери. Я не можу зрозуміти, як прославлення тих, хто безпосередньо брав участь в жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом і ксенофобією", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада 6 грудня прийняла законопроект №8519 про визнання учасниками бойових дій ветеранів ОУН-УПА, його підтримали 236 народних депутатів. Депутати внесли зміни до переліку учасників бойових дій, прописаний в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Як відомо, до цього документа визнавалися лише ті воїни УПА, які воювали проти німецько-фашистських загарбників в 1941-1944 роках і були реабілітовані як жертви політичних репресій.

Нагадаємо, Бандеру в Герої України: депутати пропонують присвоїти звання посмертно.

Як повідомляв Знай.uа як улюблена дружина Володимира Сосюри стала агентом НКВС.

Знай.uа писав, українців запитали, як вони ставляться до Сталіна. Це була погана ідея.