Нова витончена афера в Україні набирає обертів. Все починається з масових дзвінків на мобільний телефон.

На номер починають надходити десятки дзвінків з різних номерів. Вони нібито звертаються по неіснуючому оголошення або просто "помиляються номером". Ви починаєте телефонувати або просто залишаєте дзвінки без відповіді, а вже через кілька годин виявляєте, що ваша sim-карта заблокована.

Крім того, жертви афери виявляли, що акаунти в соціальних мережах заблоковані, а з банківських рахунків зникли всі гроші.

Про нову схему шахраїв розповіли в прес-службі поліції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зловмисники телефонують оператору і, називаючи номер телефону "жертви", говорять про те, що втратили телефон з картою. Вони називають співробітникові компанії останні контакти.

Номер відновлюють, але він виявляється вже в "руках" злочинців. І з його допомогою аферисти зламують пошту, акаунти в соціальних мережах і навіть банківський рахунок.

Продаю номери. Дешево

Зателефонувавши в службу таксі, залишивши свій номер телефону у відкритій формі на будь-якому з сайтів, ви ризикуєте потрапити до бази даних шахраїв. Після ці списки продають по 2-20 коп. за номер. Бази продаються в інтернеті. Телефони "Нової пошти", великих банків, служби таксі – всі вони потрапляють на "відкритий ринок". Офіційно кожна зі згаданих компаній декларує: номери зберігають, а інформація захищена. Насправді ж вся інформація продається.

Покупцями таких баз є маркетологи, які займаються смс-розсилками. Таким чином розповідають про акції, розіграші та пропозиції.

Другий групою покупців таких баз номерів телефонів виявляються шахраї. Вони дзвонять вам з інформацією про "блокування рахунку", або переконують, що ваш родич порушив закон і потрібно заплатити хабар, також найчастіше черпають інформацію з відкритих джерел.

Завдання шахрая, який купив ваш номер телефону – домогтися вашого дзвінка. Якщо співробітник мобільного оператора, перед відновленням номера телефону, запитає, куди ви дзвонили, шахрай з легкістю зможе назвати його. Але тільки за умови, що ви "клюнули" на вудку і передзвонили. Будьте пильними і не ведіться на афери.

Нагадаємо, евробляхеры тижнями стоять у чергах, розмитнення на межі провалу. Для оформлення автомобілів, ввезених в режимі тимчасового ввезення або транзиту, виїзд за кордон не є обов'язковим. Втім потрібно подати відповідні документи.

Як повідомляв Знай. ua, Києві пенсіонерка віддала 800 тисяч, щоб врятувати сина: нова схема шахраїв набирає обертів, будьте обережні. Затримати "кидалу" поки не вдалося.

Знай. ua писав, що ПриватБанк піддався масової атаки: дізнайтеся у безпеці ваші гроші. 1 січня здійснено три спроби пограбування.