9 березня знаменита сестра Ліджі Пайяпілі відвідає місто Тернопіль, щоб зустрітися з місцевими вірянами. Зустріч відбудеться об 11:00 у католицькому храмі Божого Милосердя та Божої Матері Неустанної Помочі.

Сестра Ліджі Пайяпілі – настоятелька монастиря Святого Йосифа згромадження де Сен-Марк, який розташований у селі Павшино на Закарпатті. В Україну з Індії з християнською місією вона приїхала 20 років тому. І саме цей приїзд перевернув її життя. Тоді 25-річній черниці було важко зрозуміти безліч речей.

А зараз до неї їдуть люди з усіх куточків України. Часто й вона приїжджає в різні міста, аби допомогти тисячам людей віднайти сили в складних ситуаціях.

"Я ніколи не просила Бога мати дар зцілення. Це не моя воля, я такого не хотіла. Я хотіла бути скромною, робити маленькі добрі справи, як Мала Терезка (свята Тереза з Лізьє), про які б ніхто не знав. Тому, коли люди приділяли мені багато уваги, я страждала через це. Та якось мій духовний отець заспокоїв мене: "Якщо Бог хоче по-іншому – то що робити? Якщо люди зцілюються, і через це буде Богу прослава – то хай буде так!" – зізнається сестра Ліджі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Коли я приїхала в Україну, все довкола мені видавалося зовсім чужим. Я була дуже розчарована і спустошена, розуміла, що жити тут довго не зможу. А потім почала страшенно боліти спина. Лікарі довго не могли поставити діагноз, аж врешті з’ясувалося, що у мене туберкульоз кісток, причому вже на останній стадії – почалося нагноєння у хребті.

Київські лікарі розвели руками. Я поїхала в Індію, бо хотіла померти тільки вдома. Індійські лікарі підтвердили діагноз. Рік я пролежала, але мені не ставало ні гірше, ні краще. Ніхто не розумів, що зі мною відбувається. Потім я вперше почула голос Божий:

"Чому ти засудила український народ? Чому ти бачила тільки погане? Це теж мої діти… Я тебе послав в Україну, щоб була з ними, а ти не захотіла. Тому поверну тебе назад…"

Я відповіла йому, що якщо це голос Божий, то хай Всевишній вилікує мене, і я поїду в Україну, де буду служити Йому. Я попросила пробачення у Бога, і уявіть – наступного дня мої аналізи були значно кращі! За якийсь час я одужала цілковито. Лікарі засвідчили, що сталося чудо. Так Бог зцілив мене і я переїхала в Україну".

До сестри Ліджі приходять з різними проблемами, з важкими хворобами, сімейними негараздами, коли іншого порятунку вже немає. Варто зазначити, що серед відвідувачів — багато бездітних пар, які після духовних наук та молитов сестри Ліджі стають батьками.

"Бувало, що подружжя не мали дітей понад 20 років. Потім народжували. Проте я завжди кажу, що однієї моєї молитви мало. Треба, щоб люди самі зверталися до Бога",– зауважує Ліджі.

Нагадаємо, що надання Томосу Православній церкві України не буде виноситися на обговорення зібрання предстоятелів православних церков і Всеправославного собору.

Як повідомляв портал Знай.uа, митрополит Епіфаній після отримання Томосу дав розгорнуте інтерв'ю про ситуацію в Україні і чому Філарет обрав наступником саме його.

Також портал Знай.uа писав, що у Сімферополі у відділення поліції, в якому незаконно перебуває архієпископ ПЦУ Климент, прибув адвокат Еміль Курбедінов.