Видання The Daily Signal розповів про причини можливого появи потужних ракет в Україні, які здатні будуть вдарити по Москві. Так, Нолан Пітерсон нагадав, що причиною цього став нещодавній вихід США і Росії з Договору про ліквідацію ракет малої і середньої досяжності.

Договір був складений ще в 1987 році і він забороняв США і тодішньому СРСР мати, виготовляти і ставити на озброєння цілий клас ракет досяжністю від 500 до 5 тисяч 500 кілометрів. У лютому 2019 року США, посилаючись на порушення з боку Росії, заявили про свій вихід із нього. Росія відкинула звинувачення і у відповідь зробила те ж саме.

"Ця новина змусила чиновників у Києві розглянути те, чи повинна Україна наслідувати цей приклад і відмовитися від договору про РСМД, щоб почати будівництво нового арсеналу власних ракет середнього і малого радіусу дії – не пов'язаних якими-небудь обмеженнями щодо навантаження або діапазону", - зазначає Пітерсон.

Україна більше не пов'язана цим договором, адже його просто не існує. А значить, не існує і ніяких зобов'язань, які цей документ передбачав. Про це повідомив Михайло Самусь з Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свій час близько 40% промисловості космічних програм СРСР було в українському місті Дніпрі. Однак після розпаду СРСР Україна не будувала ракет, які були б здатні вдарити по Москві. Однак це може тепер змінитися.

Деякі експерти попереджають, що майбутня програма розвитку ракет в Україні, якою б обмеженою вона не була б, могла б підштовхнути Москву до руйнівних дій. Якщо Україна направить на Росію такі ракети, то це стане виправданням для ескалації війни з боку Москви – і вона сама перша може вдарити по Україні.

Нагадаємо, у Трампа зглянулися над Україною і запропонували допомогу в наступному році. Пентагон вже представив проект відповідного рішення в Конгрес США для подальшого затвердження.

Як повідомляв Знай. ua, NASA розповіли про плани на майбутнє. NASA здивувало світ сміливою заявою.

Знай. ua писав, що українські воїни розгромили пекельні врата Путіна, ворог у паніці. За інформацією окупантів, українські військові зайшли на мінне поле.