Нещодавно президент Росії оголосив про припинення Договору щодо ракет середньої та малої дальності, а тепер і зовсім став безстрашним - погрожує Америці дати відповідь, якщо у Європі з'являться американські ракети.

Володимир Путін вважає, що США вигадали звинувачення на адресу Росії, аби якось пояснити односторонній вихід з Договору, а насправді ж вони самі порушують правила і шукають собі виправдань. Він говорить про те, що вони почали розробляти ракети середньої дальності, а назвали їх "ракети-мішені", для того, щоб їх ні в чому не запідозрили. Також за словами Путіна, вони почали розгортати у Європі універсальні пускові установки, які дозволяють використовувати ракети середньої дальності "Томагавк".

Президент Росії вважає, що саме США не виконали пункти Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, коли розмістили свої пускові установки в Румунії. Російський лідер заявив, що поки що не планує розміщувати ракети у Європі, проте якщо там з'являться американські ракети, то Москва у відповідь зробить те саме.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Путін пояснює це тим, що боїться, що Росії загрожує небезпека, адже деякі ракети можуть долетіти до Москви за якихось 10-12 хвилин. Він заявляє, що Росія буде змушена вчинити так само, як США, створить та розгорне види озброєнь не тільки на територіях, яким загрожує небезпека, а й на тих, де знаходяться центри приймання рішень щодо застосування ракетних комплексів.

Нагадаємо, Путін на міжнародній арені має дуже погану славу, і це не через війну та втручання у справи багатьох країн. Він зачасту порушує етикет на найвищому політичному рівні. Іншими словами Путін дозволяє собі запізнюватися на зустрічі міжнародного рівня, і випадок цей не поодинокий.

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Путін, на щорічному саміті Федеральних зборів Росії звернувся зі своїм посланням до всього світу. Основний посил був спрямований не на російську владу, а на Європу.

Також "Знай.ua" писав, що президент Російської Федерації Володимир Путін під час так званого "послання" до Федеральних зборів пригрозив світу новою смертоносною зброєю.