Агресія Росії щодо нашої країни, а також військові дії на тимчасово окупованій території Донбасу призвели до того, що практично у всіх областях правоохоронці вилучають зброю і вибухові речовини. У більшості випадків, на щастя, зброя не встигає завдати кому-небудь шкоди, проте українцям відомі немало випадків, коли їх власники самі ставали жертвами ігор з небезпечними предметами. Останній із них стався в Одеській області з двома братами.

Трагедія сталася в суботу, 16 березня у приватному будинку в одному з сіл Захаровського району, про що стало відомо з повідомлення прес-служби поліції.

Місце події

Як стало відомо, в результаті постраждали двоє братів, одному з яких було 28 років, а другому – 31. Старший від вибуху загинув, а молодшому надали медичну допомогу і на даний момент він вже перебуває вдома. За словами пораненого, вибух стався, коли брат "грався" з гранатою.

Вилучені снаряди

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група. В ході огляду було вилучено уламки гранати, а також в житлі знайдено та вилучено гранату РГД-5, снаряди і тротил. За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство з позначкою "нещасний випадок") КК України.

Вилучена граната

Правоохоронці намагаються з'ясувати, звідки у місцевого жителя з'явилися такі небезпечні предмети, а також всі обставини події.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українців вразив жахливий інцидент, який стався на території Донецької області. Як стало відомо, один з військових підірвав себе, а також двох своїх товаришів по службі. Ймовірною причиною став конфлікт між військовими.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський літак виконав вимушену посадку в Баку після того, як один пасажирів знайшов у туалеті записку з повідомленням про бомбу на борту судна.

Також "Знай.uа" писав, що нещодавно столичні правоохоронці отримали повідомлення про те, що Палац Україна, в якому проходив виступ Кварталу 95, замінований. На щастя, тривожний виклик виявився хибним.