У неділю, 9 червня, відзначають народне свято Федорин день. Православні християни пов'язують свято із вшануванням мучениці Феодори Олександрійської. Свято вважається не найкращим для жінок, оскільки вони можуть випадково накликати на себе біду.

У народі вважалося, що Федора підслуховує всі плітки, і накликає біду на самого пліткаря. Особливо вона прислухається до жіночої балаканини, тому будь-яка таємниця, озвучена сьогодні жінками, стане надбанням громадськості. Жінкам потрібно розмовляти з подругами обережно, не лихословити і не лаяти нікого, інакше вони можуть накликати на себе біду.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, 9 червня забороняється підмітати будинок віником, інакше можна вимести з нього все щастя. Особливо це небезпечно для тих, хто займається бізнесом, адже вони можуть позбавити себе удачі у фінансовій сфері, що призведе до великих втрат.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У народі вважалося, що в Федорин день потрібно обов'язково багато працювати: "Все зроблене повернеться сторицею, а прогуляне - сорницею".

Нагадаємо, чому подарований хрестик може вас вбити.

Раніше Знай.uа повідомляв, що не можна робити на Вознесіння.

Також Знай.uа писав, у Росії побудують храм в честь Началової.