Канадієць українського походження Антон Ващук після першого приїзду в Україну у 2004 році був у культурному шоці.

Його здивувала сіра архітектура Києва, погані умови в транспорті, туалети, де замість унітазу діра в підлозі.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сам Антон - представник української діаспори, народився в Торонто. Його дідусі й бабусі виїхали до Канади під час Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"2015 року переїхав в Україну. Родичі мало розповідали про Україну. Коли виїжджали, були ще юними" , - говорить 26-річний Антон Ващук.

У родині завжди Спілкувалися двома мовами, готували українські страви й відзначали всі свята. Хлопець здобув у Канаді три вищі освіти у галузях політології, економіки та менеджменту.

"Останній рік вирішив провести в Україні. Це було найкраще літо в моєму житті. Стажувався у інвестиційному фонді. Познайомився з новими людьми, знайшов крутих друзів. Тоді мене оточувало все нове і в цьому був кайф", - каже хлопець.

Так захопився Україною, що, отримавши диплом, вирішив працювати тут. Займається економічним і технічним забезпеченням в інвестиційному фонді, де проходив стажування. Фонд фінансує стартапи та навчання.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зокрема, 130 українців змогли поїхати на 12 тижнів на стажування до канадських університетів.

У березні 2019 року Антон Ващук з Іриною Волохою відкрили у Києві кафе "Ось лось". Тут подають традиційний канадський перекус - путіни. Так називають смажену картоплю із соусами.

Раніше в Україні закладів такого типу не було.

"Повертатися до Канади не планую. Мені дуже подобається в Україні, я вже пустив тут коріння. Подобаються люди, з якими я тут познайомився, ця атмосфера, цей драйв навколо. Це мене дуже мотивує", - додає українець.

Нагадаємо, Зеленський про Канаду: "Я отримав чек і зрозумів, що точно не в Києві. Я в Торонто - тут дешевше".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у морських глибинах вчені виявили безсмертне чудовисько, розміри вражають: відео.

Також "Знай.ua" писав про те, що Україна йде під воду, фото немислимих руйнувань