Верховний суд України розглянув справу щодо перерахунку пенсій, якм стала зразковою. Рішення по цій справі буде використовуватися при розгляді схожих випадків.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Справа полягала в наступному. Позивач подав позов, в якому просив визнати дії Головного управління Пенсійного фонду незаконними. Позивачу зменшено суму пенсії з 5 березня 2019 року по 31 грудня 2019 року за рахунок виплати 75% підвищення пенсії. Підвищення визначили станом на 1 березня 2018 року. Додатково позивач попросив здійснити перерахунок. Також він хотів отримати виплату, враховуючи ті суми, що він отримав раніше, з 5 березня 2019 року, враховуючи 100% суми підвищення пенсії.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

На той момент у суді перебувало 18 схожих справ, а відповідач був скрізь однаковий. Позови теж не особливо вирізнялися розмаїттям. У підсумку, Верховний Суд прийняте рішення вважає зразковим.

За рішенням суду, вимоги позивача задовольнили. Йому виплатять 100% суми підвищення пенсії. У підсумку, все такі ж справи будуть задовольняти на користь позивача.

Нагадаємо, раніше повний апгрейд субсидій: українцям дозволили вибрати "потрібну" пільгу.

Також Знай.uа писав, що українцям помножать пенсію в десять разів: хто ці щасливчики.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українцям підвищать пенсію до 16 тисяч: кому можна не переживати за старість вже сьогодні.