День Жовтневої революції 1917 року в Росії

У Росії це не державне свято, а скоріше пам'ятна дата. Заснували її в 2005 році. Раніше, в Радянському Союзі, 7 листопада було державним святом з демонстраціями трудящих у всіх містах. Але після розпаду і розвінчання комуністичної ідеології його перестали святкувати. Спочатку в Росії свято перейменували в День злагоди і примирення, але потім скасували. Варто також відзначити, що ще в 1990 році Львівська обласна рада народних депутатів оголосили і 7-е і 8-е листопада робочими днями.

Жовтнева революція, Бит Жизни!
Жовтнева революція, Бит Жизни!

День Жовтневої революції в Республіці Білорусь

У Білорусі це все ще вихідний день і його відзначають, як загальнореспубліканське свято. Але зараз трохи інше трактування цього свята, ніж під час Радянського Союзу. Підкреслюють, що завдяки революції білоруський народ здобув державність.

Кожен рік в Мінську проводять традиційну церемонію з покладанням квітів до пам'ятника Леніна, який знаходиться на площі Незалежності. У цьому беруть участь ветерани Другої світової війни, представники Комуністичної партії Білорусі і просто громадяни країни. Також влаштовують святкові концерти, пам'ятні мітинги, наукові та просвітницькі заходи.

Пам'ятник Леніну в Мінську, Govorim.by
Пам'ятник Леніну в Мінську, Govorim.by

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Православні свята:

  • Мучеників Маркіяна та Мартирія, нотаріїв Константинопольських.
  • Святкування Валкурійської ікони Божої Матері.

Дідівські плачі

У наших предків це був день, коли підтримували природу плачем. Справа в тому, що в цей період зазвичай йде дощ або сніг, люди влаштовували ритуальні плачі, згадуючи померлих родичів, які називали дідівськими. Обов'язково ходили на кладовище, приводили могили в порядок, запалювали церковні свічки. На кладовищі ніхто не їв і не пив, тільки вдома накривали стіл з тими стравами, які раніше любили померлі родичі. Також допомагали сиротам і знедоленим.

Народні прикмети на 7 листопада

Іменини в цей день

Афанасій, Валерій, Матрона


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.