В Україні виріс рівень профзахворювань. Це пов'язано з нікчемною якістю проведення медоглядів. Про це повідомили у Фонді соціального страхування.

Медогляд

Так, за даними Фонду, всього за 9 місяців 2019 року кількість профзахворювань зросла на 26,5% (348 захворювань).

Законодавство зобов'язує керівництво українських підприємств періодично проводити медогляд всіх працівників, які працюють на важких, шкідливими або небезпечними роботах, а також для всіх осіб віком до 21 року незалежно від умов праці.

До того ж, роботодавець повинен у повному обсязі забезпечити проведення оздоровчих заходів, а також ліквідувати причини, які призводять до профзахворювань. Більш того, всі ці заходи він повинен реалізувати за свій рахунок.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Медогляд

У Фонді додали, що неякісне проведення медоглядів, ухилення від них або незабезпечення проходження огляду роботодавцем можуть стати причиною розвитку або загострення профзахворювання.

Нагадаємо, що у Львові 25-річна вчителька молодших класів ходила на роботу з відкритою формою туберкульозу.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Моз оголосили оперативні дані по захворюваності на грип, дифтерію та кір.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні набирає обертів таке захворювання, як дифтерія. Вилікувати її можна, якщо вколоти антидот.